Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


ΕΠΤΑ εισιτήρια για τους 16 του Champions League «κληρώνονται» το διήμερο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, από τα οποία τα τρία απόψε και τα τέσσερα αύριο.
Ηδη εννέα ομάδες εξασφάλισαν θέση στην κλήρωση των νοκ άουτ της 16ης Δεκεμβρίου, στη Νιόν, με την παρουσία του ΑΠΟΕΛ, ίσως και του Ολυμπιακού. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, αλλά και τις Λεβερκούζεν, Μίλαν, Μπάγερν Μονάχου, Ιντερ, Μπενφίκα, Ρεάλ Μαδρίτης, ΑΠΟΕΛ και Αρσεναλ.
Η αναμέτρηση του Φαλήρου μπορεί να εξελιχτεί και η πλέον πολύπλοκη ως προς τους συνδυασμούς ή τις αριθμητικές πράξεις που θα χρειαστούν ή θα προκύψουν μετά το τέλος του Ολυμπιακού - Αρσεναλ και του Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ. Κι αυτό γιατί, θεωρητικά, και οι τρεις έχουν ελπίδες πρόκρισης. Τα πιθανά σενάρια:
1. Η Μαρσέιγ προκρίνεται αν νικήσει στη Γερμανία. Με παράλληλη νίκη Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ.
2. Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στους «16» αν νικήσουν τους Αγγλους και η Μαρσέιγ ηττηθεί ή φέρει ισοπαλία στο Ντόρτμουντ.
3. Αν ο Ολυμπιακός φέρει ισοπαλία, τότε με νίκη ή ισοπαλία της Μαρσέιγ πάει στο Europa League.
4. Αν ο Ολυμπιακός φέρει ισοπαλία, τότε με νίκη της Ντόρτμουντ υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στους 7 πόντους και τότε έχουμε τις εξής περιπτώσεις:
α. Αν η Ντόρτμουντ κερδίσει με 5 γκολ ή περισσότερα, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League.
β. Αν η Ντόρτμουντ κερδίσει με 3 ή 4 γκολ ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Champions League.
γ. Αν η Ντόρτμουντ κερδίσει με 1 γκολ, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League.
δ. Αν η Ντόρτμουντ κερδίσει με 2-0, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Champions League.
ε. Αν η Ντόρτμουντ νικήσει με 2 γκολ διαφορά (πλην του 2-0) ο Ολυμπιακός πάει στο Europa League.
«Τελικός» στο Λονδίνο
Μία θέση θα παιχτεί όμως και στο «Στάνφορντ Μπριτζ» από όπου θα προκριθεί απευθείας η νικήτρια του αποψινού αγώνα Τσέλσι - Βαλένθια. Στην περίπτωση ισοπαλίας όμως με 0-0 θα περάσουν οι Αγγλοι, ενώ με 1-1 οι Ισπανοί. Το τρίτο εισιτήριο παίζεται στο «Ντραγκάο», όπου η Πόρτο θέλει μόνο το «τρίποντο» της νίκης, ενώ η Ζενίτ περνάει ακόμη και με ισοπαλία.
Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα: Γκενκ - Λεβερκούζεν, Μπαρτσελόνα - Μπάτε, Πλζεν - Μίλαν, ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ, με τους Ουκρανούς ήδη εκτός μάχης και από τη δεύτερη ευκαιρία του Europa League.
Ο όμιλος του Ολυμπιακού (6ος)
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 21:45
Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ 21:45
Η βαθμολογία
1. Άρσεναλ 11
2. Μαρσέιγ 7
3. Ολυμπιακός 6
4. Ντόρτμουντ 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου